Polyester Elyaf İthalatına Yönelik Yürürlükte Bulunan Dampinge Karşı Kesin Önleme İlişkin Olarak Nihai Gözden Geçirme Soruşturması Açılmıştır.

Yayınlanma Tarihi: 20 Ekim 2024



Polyester Elyaf İthalatına Yönelik Yürürlükte Bulunan Dampinge Karşı Kesin Önleme İlişkin Olarak Nihai Gözden Geçirme Soruşturması Açılmıştır.

01.08.2024 tarihli ve 32619 sayılı Resmi Gazete’de “İthalatta Haksız Rekabetin Önlenmesine İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: 2024/25)” konulu Tebliğ yayımlanmıştır.

Söz konusu Tebliğ ile Çin Tayvanı, Hindistan Cumhuriyeti ve Tayland Krallığı menşeli 5503.20.00.00.00 gümrük tarife istatistik pozisyonu altında kayıtlı “poliesterlerden” (polyester elyaf)  ithalatına yönelik yürürlükte bulunan dampinge karşı kesin önleme ilişkin olarak nihai gözden geçirme soruşturması açıldığı bildirilmiştir.

Buna ek olarak, soruşturma konusu malın ihracatçısı, yabancı üreticisi, ithalatçısı, üye çoğunluğu bunlardan oluşan meslek kuruluşları, ihracatçı ülke hükümeti, benzer malın Türkiye’deki üreticisi, üye çoğunluğu benzer malın Türkiye’deki üreticilerinden oluşan meslek kuruluşları ilgili taraflar olarak kabul edildiği, 37 günlük süre içerisinde soru formlarını cevaplamak veya görüşlerini sunmak suretiyle kendilerini yetkili merciye bildirenler de soruşturmada ilgili taraf olarak dikkate alınacağı ve kendilerine bildirim ulaşmayan diğer ilgili taraflar, soruşturma ile ilgili bilgilere Bakanlığın internet sayfası üzerinden soruşturmaya dair ilgili başlıktan erişebileceği belirtilmiştir.

Bu kapsamda Tebliğ hükümleri Ticaret Bakanı tarafından yürütülecek olup yayımı tarihinde yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Tebliği Bültenimiz ekinde bulabilirsiniz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.