Endonezya'ya Gıda ve İçecek Ürünlerinin İhracatında Helal Sertifikası Zorunluluğu Getirildiği Bildirilmiştir.

Yayınlanma Tarihi: 19 Ağustos 2024



Endonezya'ya Gıda ve İçecek Ürünlerinin İhracatında Helal Sertifikası Zorunluluğu Getirildiği Bildirilmiştir.

Ege İhracatçı Birlikleri’nin 19.07.2024 tarihli “Endonezya'ya İhracatta Helal Belge Zorunluluğu” konulu Duyurusu yayımlanmıştır.

Söz konusu Duyuru ile Endonezya iç mevzuatı uyarınca tarım ürünleri ihracatı kapsamında, hayvansal ürünler için “Helal Sertifikası” alınmasının zorunlu olduğu, 2024 yılının Ekim ayı itibarıyla gıda ve içecek ürünlerinin de anılan zorunluluk kapsamına dahil edileceği belirtilmiştir.

Söz konusu Duyuruyu bültenimiz ekinde bulabilirsiniz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Bülten kapsamı konularda ek bilgiye ihtiyaç duymanız halinde (212) 316 60 00 / 6162 numaralı telefondan ya da mpalaoglu@kpmg.com elektronik posta adresinden Murat Palaoğlu ile irtibat kurmanızı rica ederiz.