Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilen Hibrit Araçların İthaline İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapıldı.

Yayınlanma Tarihi: 06 Ocak 2026



Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilen Hibrit Araçların İthaline İlişkin Tebliğde Değişiklik Yapıldı.

31.12.2025 tarihli ve 33124 sayılı 3.Mükerrer Resmi Gazete’de “Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat: 2025/7)’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ” yayımlanmıştır.

Söz konusu Tebliğ ile Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthaline İlişkin Tebliğ (İthalat: 2025/7)’nin adı “Bazı Elektrikli ve Haricen Şarj Edilebilir Hibrit Araçların İthalat Denetimi Tebliğ (Ürün Güvenliği ve Denetimi: 2026/33)” şeklinde değiştirildiği belirtilmiştir.

Bu kapsamda ilgili Tebliğ amacının gümrük tarife pozisyonları numaraları ve eşya tanımı verilen tip onayına tabi elektrikli veya haricen şarj edilebilir hibrit araçların ithalat denetimlerine ilişkin usul ve esasları düzenlediği bildirilmiştir.

Tebliğ hükümleri Ticaret Bakanı tarafından yürütülecek olup yayımı tarihinde (31.12.2025) yürürlüğe girmiştir.

Söz konusu Tebliği Bültenimiz ekinde bulabilirsiniz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Bülten kapsamı konularda ek bilgiye ihtiyaç duymanız halinde (212) 316 60 00 / 6162 numaralı telefondan ya da hucak@Kpmg.Com elektronik posta adresinden Hakan Uçak ile irtibat kurmanızı rica ederiz.