ABD Tarafından “Dioktil Tereftalat” Tanımlı Ürünlere Yönelik Anti Damping Soruşturması Açılmıştır.

Yayınlanma Tarihi: 03 Haziran 2024



ABD Tarafından “Dioktil Tereftalat” Tanımlı Ürünlere Yönelik Anti Damping Soruşturması Açılmıştır.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri Genel Sekreterliği’nin 02.04.2024 tarihli ”ABD / Dioktil Tereftalat Anti Damping Soruşturması Hk.” konulu Duyuru yayımlanmıştır.

Söz konusu Duyuru ile Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) yerli üreticiler tarafından, Türkiye’nin yanı sıra muhtelif ülkeler menşeli Dioktil Tereftalat ürünleri ithalatına karşı anti-damping soruşturması açılması için ABD Ticaret Bakanlığı ve ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu’na (USITC) başvuru yapıldığı ve ABD Gümrük Tarife Cetveli’ne göre 2917.39.20, 2917.39.70 ve 3812.20.10 gümrük tarife pozisyonunda yer alan ürünlere yönelik bir açıldığı belirtilmiştir.

Soruşturmalara taraf olmak ve “Public Service List”te yer almak isteyenlerin 1-7 Nisan 2024 tarihlerinde USITC’ye başvuru yapmaları gerektiği ve soruşturma kapsamında yayımlanacak kamuya açık olmayan veri ve bilgilere sadece tarafları temsil eden yetkilendirilmiş kişilerin erişebileceği, “BPI Service List”te yer almak isteyenlerin de 1-7 Nisan 2024 tarihlerinde USITC’ye başvuru yapmalarının zorunlu olduğu belirtilmiştir.

Söz konusu Duyuruyu Bültenimiz ekinde bulabilirsiniz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Bülten kapsamı konularda ek bilgiye ihtiyaç duymanız halinde (212) 316 60 00 / 6162 numaralı telefondan ya da mpalaoglu@kpmg.com elektronik posta adresinden Murat Palaoğlu ile irtibat kurmanızı rica ederiz.