2020/24 sayılı Genelge-Teminat

Yayınlanma Tarihi: 18 Aralık 2020



Gümrükler Genel Müdürlüğü tarafından 2020/24 sayılı Genelge Kapsamındaki Teminata İlişkin yazı yayımlanmıştır.

Söz konusu yazıda serbest bölgelerde  yerleşik firmaların  demirbaşına kayıtlı eşyanın tamir ve bakıma tabi tutulmak üzere ülkemize dahilde işleme rejimi kapsamında sözlü beyan ile  geçici ithali ve yeniden ihracına ilişkin işlemler  2020/24 sayılı Genelge ile düzenlendiği belirtilmiştir. Söz konusu genelge ile serbest bölgelerde yerleşik firmaların mezkur genelge konusu eşya ve işlem için dahilde işleme izni alabilmeleri ve buna ilişkin sözlü beyan vermelerine imkan sağlanmıştır. Konuya ilişkin alınan karara aşağıda yer verilmiştir.

Ø  Söz konusu firmaların mezkur işlemleri için  e-teminat verebilmelerini teminen gerekli teknik düzenlemelerin tamamlandığı bilgisi alınmış olup böylelikle potansiyel  vergi numarasına sahip olan  ve beyannamenin alıcı/ithalatçısı alanında  vergi numarası bulunacak serbest bölgelerde yerleşik firmaların düzenleyecekleri sözlü beyanlarda firmaları adına e-teminat mektubu verebilmelerinin mümkün olduğu belirtilmiştir. 

Söz konusu yazıyı Bültenimiz ekinde bulabilirsiniz.

Saygılarımızla bilgilerinize sunarız.

Bülten kapsamı konularda ek bilgiye ihtiyaç duymanız halinde (212) 316 60 00 / 6162 numaralı telefondan ya da mpalaoglu@kpmg.com elektronik posta adresinden Murat Palaoğlu ile irtibat kurmanızı rica ederiz.